Новини зі Сходу: окупант продовжує вбивати

Я розумію, у світі криза, промисловість падає, коронавірус спалахує майже в усіх країнах світу, через що на вулицях популярних міст порожньо і навіть дещо апокаліптично. Але я хотів би ще нагадати тим, хто забув – в нашій країні досі йде війна. Війна із росіянами, найманцями та їхніми кишеньковими мавпами, які майже щодня вбивають або калічать українських військових.

Читайте также У нас – війна, Росія – агресор: ветеран АТО емоційно звернувся до українців

І ці новини зі Сходу, які перетворилися у суху статистику, продовжують мене дико засмучувати. "Один військовий загинув, ще троє поранені". "Двоє військовослужбовців загинули – четверо отримали поранення". "Позиції Збройних сил України накрила артилерія супротивника внаслідок чого загинув один український захисник" і так далі. І це тільки за березень 2020 року.

По состоянию на 11 марта: У 2020 році на Донбасі загинули 23 військових: поіменний список

Загалом військові кореспонденти порахували, що від початку цього місяця втрачено вже не менше десяти життів українських бійців. Крайня новина, яку я дізнався вже під час написання цього блогу, була такою – 2 загиблих військових і 11 поранених.

Тобто майже кожного дня політика “миру” президента Зеленського не дає бажаного результату. З того боку не припиняють обстрілювати та провокувати наших військових.

Сподіватися, що росіяни та їхні мавпи будуть дотримуватися обіцянок чи якихось вимог – себе не поважати. Вони вже давно дали зрозуміти, що продовжуватимуть свою політику війни.

Смотрите видео блога Леонида Остальцева "VETERANO блог" за 14 марта 2020

Примирення від Сивохо, деморалізація від Зеленського

Водночас – це зі свіжого – радник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Сергій Сивохо називає агресією на Сході "внутрішнім конфліктом", повторюючи тези російської пропаганди.

Важно Платформа примирення з Донбасом: що не так робить Сивохо

А наш головнокомандувач хоч і називає війну війною, але гне одну і ту саму лінію: "Треба ще більше намагатися її завершити". Але я ніяк не можу второпати: як завершити війну?

Відео: Сивохо побили під час презентації платформи примирення

Я, напевно, мав би поставитися із розумінням до того, що каже президент моєї країни, обраний більшістю голосів виборців. Але є одне але. Такими своїми фразами, такими діями, деколи бездіяльністю, глава держави може деморалізувати власні Збройні сили.

Яким би миролюбним не був президент, він прийняв повноваження Верховного головнокомандувача. А це зобов'язує відповідно реагувати на подібні ситуації.

Я б, напевно, порекомендував президенту звернути увагу на турків, які з Росією товаришують, але у військових питаннях їхня дружба закінчується.

Приклад Туреччини

Наприклад, коли у Сирії загинули 32 турецьких солдати від, як вважають турки, "підтримуваних Росією проасадівських сил", то на державному рівні звучала тільки одна теза: вбивати всіх супротивників, що збройні сили Туреччини успішно роблять за допомогою своїх дронів і артилерії із авіацією.

Дивіться відео, як армія Туреччини знищила російську систему "Панцир-С1"

Президент Туреччини ввів військовий стан і розпочав операцію "весняний щит", яка має на меті відтіснити від своїх кордонів все, що є – вглиб сирійської території на 20 кілометрів. Мудро і потужно. Я б сказав – відповідь із яйцями.

К теме Операція "Весняний щит": крах режиму Асада не за горами

В Україні мовчанка і розмови про мир

Що ми маємо в Україні? Здебільшого – мовчанку або розмови про мир. Натомість колаборанти типу "медведчуків" та "рабіновічей" спокійно їздять до Росії, відвідують Держдуму, представляючи нашу країну. Просто вдумайтеся в це.

Читайте также Війна на Донбасі не може не цікавити: ветеран розкритикував українців, які "поза політикою"

Відверто, мені це не подобається. Я хочу бачити рішучі дії Верховного головнокомандувача. Мир потрібен, але мені потрібна справедливість.

Я не прошу – я вимагаю справедливості за тих, хто більше не може нічого сказати, бо вони вбиті російськими найманцями або закатовані в окупованому Донецьку чи анексованому Криму.

Мир за будь яку ціну – це капітуляція на умовах ворога, а за справедливість же доведеться повоювати.