Олег був одним із 175 учасників відбору на "Ігри нескорених". Ветеран АТО у складі батальйону "Азов" майже три місяці був у зоні бойових дій. Під час розвідки біля Маріуполя потрапив під обстріл та отримав поранення. Куля роздробила кістку, 8 місяців чоловік був прикутий до ліжка.

Читайте також: Почали стріляти, ну то я їм "насипав" – миттю заспокоїлись: боєць про ніч на Світлодарській дузі

На спортивному змаганні отримав дві бронзи у веслуванні. Під час нагородження він потиснув руки усім, крім президента.

Відео з нагородження, на якому ветеран Толмачов не потис руку Порошенку

За 4 дні відео подивилися 300 тисяч людей. Одні – підтримали вчинок ветерана війни. Інші ж, навпаки, не схвалили вчинок Олега.

Вважаю, якби я потис йому руку, то образив би честь та гідність моїх побратимів, з якими воював. АТО могла б завершитись дуже давно, наразі ж ми маємо заморожений конфлікт,
– сказав Толмачов.

За словами ветерана, необхідно відкинути радянські догми, і, тиснути комусь руку чи ні, кожен має вирішувати сам. А рукостискання командирам, чиновникам варто заслужити не тільки словом, а й ділом.

Якщо людина займається тією справою, за яку взяла на себе відповідальність, вона має докладати всіх зусиль. Петро Порошенко має таким бути. Та він обрав для себе шлях бізнесмена, яким і був, а не лідера держави,
– зазначив боєць.

Радянські підходи у війську, застарілі методи керівництва армією мають відійти у минуле, упевнені молоді українські військові. Народжені війною вважають, що тоді і питань щодо поваги солдатами своїх керівників не виникатиме, і військових поважатимуть і прагнутимуть йти до війська.

"Треба змінити механізм, щоб люди по-іншому розуміли армію", – переконаний військовослужбовець ЗСУ Степан.

Що таке "Ігри нескорених"? Це міжнародні ігри в паралімпійському стилі. Змагання були спеціально засновані британським принцом Гаррі для ветеранів сучасних воєн. Ветерани українсько-російської війни були вперше представлені на них у 2017 році у Торонто і привезли з них 14 медалей.