У мережі Інтернет з’явився відеозапис, де Кургінян розмовляє з Павлом Губарєвим та іншими терорстами зі Слов’янська, передає "Українська правда".


На відео самопроголошений начальник штабу зі Слов'янська, який підпорядковується лідеру терористів Ігорю Гіркіну (Стрєлкову), обурювався, що Росія недостатньо допомагає їм зброєю та технікою. Зокрема, він повідомив, що лише в Слов'янську вони отримали "три танки і три БМП".

"Мова йде про Слов'янськ, я не кажу про інші міста", - додав він.

Самопроголошений лідер сепаратистів Павло Губарєв зазначив, що на Донбасі "є підрозділи, які озброєні до зубів, але вони не воюють".

"За останні три тижні ми отримали танків 30-40, їх не було раніше", - додав "начальник штабу".

"А бойові розрахунки танкам не потрібні?" – обурився Губарєв.

"Разом з цим доставляються СКС (самозарядний карабін Симонова), ПТРС (протитанкова рушниця Симонова) часів Великої вітчизняної війни. А чому не поставляються ПТУРси, Хашими (РПГ)? " – обурився начальник штабу Стрєлкова.

"Ми зараз переходимо в сферу ПТУРС", - у свою чергу сказав бойовикам Кургінян.

"Це дуже важливо, бо проти нас виставлена купа танків і у нас немає чим бити… з 5 ПТУРСів лише один спрацював", - відповів йому начальник штабу.

"Я вважаю, що до останнього часу військові поставки йшли до вас жахливо.. приблизно до 3 липня. Починаючи з цього моменту, вони пішли краще. Їх категорично недостатньо, тому в нас розбіжностей немає. Моя задача переконати російську громадськість, що у вас має бути багато "Фаготів" (ПТРК), багато "Корнетів" (ПТРК), надати вам багато "Ігл", і звичайно, ви маєте отримати не таку автоматичну зброю, як у вас зараз", - сказав Кургінян.

"Думаю, що і зі зброєю ми допоможемо, і будуть ті пристрої, які я назвав, і буде техніка, яка вам необхідна", - сказав він.

На закиди терористів, начебто танки, доставлені з Росії, - іржаві, Курнягін сказав: “Ви нахабно брешете”.

Довідка: Сергій Кургінян - радянський і російський політолог, громадський і політичний діяч. Є прибічником тоталітарної влади в Російській Федерації й агітує за відродження СРСР, ставлячи Росію на чолі цього процесу. Постійний співведучий політичного ток-шоу “Історичний процес” на телеканалі “Росія”. Підтримує, в тому числі і фінансово, терористичні організації “ЛНР” та “ДНР”. Dиконує замовлення Кремля з протидії політичним противникам російської влади. Під час анексії Криму Кургінян організував масову мілітаристську ходу в червоних куртках проти України.