Докладніше про заяву Садового щодо карантину вихідного дня

Садовий зауважив, що вранці 16 листопада мери міст мали нараду з прем'єр-міністром. І це була перша така нарада за останні 3 місяці. Про це львівський міський голова заявив у ефірі програми "Свобода слова".

До теми Всі повинні жити за законом: Садовий пояснив, чому у Львові не буде карантину вихідного дня

"І насправді провалено інформаційну політику. Тому що такі речі в країні, як локдаун, чи будь-які карантини можна робити, коли є спільна позиція місцевої та державної влади, а також бізнесу", – наголосив мер Львова.

За його словами, коли в Україні запроваджували карантин у квітні, то тоді бізнес прийшов до влади на допомогу та було розуміння.

А зараз що виходить!? Кабмін ухвалює постанову, а Верховна Рада її невдовзі скасує. Це сюрреалізм якийсь. Тобто, розбалансована ситуація в державі, і треба терміново все це об'єднувати,
– підкреслив Садовий.

Він додав, що покладає велику надію на Верховну Раду – парламент на найближчому засіданні має дати нормальний імпульс. І тоді уряд, провівши консультації та враховуючи рекомендації медиків, підготує нову якісну постанову. Львівський мер також повідомив, що спілкувався з багатьма медиками, і ті виступають проти карантину вихідного дня.

Зверніть увагу Рада хоче скасувати карантин вихідного дня: як на це реагують у Кабміні

Карантин вихідного дня в Україні: що варто знати

  • Карантин вихідного дня в Україні почав діяти з 14 – 15 листопада та триватиме 3 тижні – до півночі 30 листопада. Обмеження стартують з 00:00 суботи та до 00:00 понеділка.
  • Працюють магазини, аптеки, банки, АЗС, пошта, а також заклади, які готують їжу на винос.
  • Крім того, в Україні відмовилися від адаптивного карантину та повернулися до загальнодержавного.
  • Українські підприємці протестують проти нових обмежень. Вони побоюються, що він знищить їхній бізнес.
  • Водночас про те, що не дотримуватимуться карантину вихідного дня, заявили у кількох великих містах України.

обмеження карантинну
Обмеження карантину в Україні / Інфографіка 24 каналу