Про це Давід Сакварелідзе заявив в ефірі на телеканалі ZIK.

"Хто такий Курченко. Олігарх-втікач. Це та людина, яка була символом влади Януковича. До чого влада намагається прив’язати Саакашвілі. Є велика справа щодо злочинної групи Януковича, але вона так погано зроблена, що через певний час розвалиться в судах. Виявляється, що по цій справі Саакашвілі вступив в злочинну змову з організацією для того, аби скинути владу в Україні. Ось логіка цієї справи", – зазначив Сакварелідзе.

Читайте також: Чи містять "плівки Саакашвілі" докази злочину: пояснення експертів

Відтак він переконаний, що у влади немає жодних доказів проти Саакашвілі, а самі плівки, які були оприлюднені генпрокурором Юрієм Луценком, на яких людина, голос якої схожий на голос Міхеїла Саакашвілі, домовляється з іншою людиною, голос якої схожий на голос Сергія Курченка.

"Давайте призначимо експертизу, але не в нас в МВС чи інших продажних агентствах, а міжнародну в Британії і Америці. Давайте почекаємо і побачимо. Вона скаже про оприлюднені плівки, що це монтаж. Повірте мені, вони так ретельно до цього готувались, що якщо б у них було б щось, то Луценко це крутив би 24 години на добу", – переконаний Сакварелідзе.

Нагадаємо, 5 грудня правоохоронці спробували затримати Міхеїла Саакашвілі, проте активісти витягли політика з авто поліції. Після цього ГПУ оголосила Саакашвілі у розшук.

В цей же день генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив причини та деталі затримання лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі. За його словами, фінансування останніх акцій протесту в Києві, ініційованих колишнім головою Одеської облдержадміністрації, йшло від олігарха втікача Сергія Курченка.

Згодом, пізно ввечері 8 грудня правоохоронці затримали Міхеїла Саакашвілі. За даним генпрокурора Юрія Луценка, опору політик при затриманні не чинив. Його одразу доставили до ізолятора тимчасово тримання. Під стінами ІТТ одразу зібралися прихильники Саакашвілі, між ними і правоохоронцями сталися сутички.

Генпрокуратура проситиме домашній арешт для Саакашвілі. Однак якщо ситуація навколо його затримання призведе до заворушень, правоохоронці можуть просити утримувати його під вартою.