Відповідне рішення ухвалили президент Європейської ради Шарль Мішель та Володимир Зеленський за підсумками телефонної розмови. Про це повідомляє президент України у твіттері.

Важливо Зеленський розповів, коли може відбутися наступна зустріч лідерів "нормандської четвірки"

Шарль Мішель зазначив, що зустріч відбудеться 6 жовтня у Брюсселі.

Очікую нашої дискусії щодо цього важливого партнерства невдовзі після спеціального засідання Європейської Ради 1 – 2 жовтня,
– написав Мішель.

Володимир Зеленський додав, що у саміті Україна – ЄС візьмуть участь президент Європейської ради Шарль Мішель та голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Зауважимо, що раніше Шарль Мішель мав прибути з візитом до Києва 26 вересня. Однак 22 вересня пішов на самоізоляцію через коронавірус в одного із працівників його служби безпеки. 25 вересня, президент Євроради вийшов з карантину, отримавши негативний результат тесту.

Саміт Україна – ЄС: про що говоритимуть

  • Саміт Україна – ЄС має відбутися 6 жовтня у Брюсселі. Серед головних тем – подальше співробітництво з ЄС у стримуванні російської агресії.
  • Також політики та дипломати обговорюватимуть оновлення Угоди про асоціацію з ЄС, інтеграцію в цифровий ринок і прогрес у сфері юстиції.
  • Попередній саміт Україна – ЄС відбувся у липні 2019 року. За його підсумками були підписані угоди щодо фінансової підтримки громадянського суспільства, децентралізації, антикорупційних заходів і реформ.