Заява Крючкова

Колишній власник та керівник компанії "Енергомережа" Дмитро Крючков написав заяву про незаконні дії "колишнього Президента України" та інших українських високопосадовців і бізнесменів. Керівник САП Назар Холодницький зустрівся з Дмитром Крючковим, щоб обговорити цю заяву.

Читайте також: Пройдисвіт, аферист і шахрай, – Коломойський про скандального Крючкова

Внаслідок заяви та зустрічі САП розпочала провадження та внесла відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Інформація про це з'явилася на сторінці САП у Facebook 22 травня 2019 року.

Що саме буде розслідувати САП

У повідомленні САП мовиться, що Крючков писав у своїй заяві про службових осіб і членів наглядової ради ПАТ "Центренерго", які спільно з посадовими особами Фонду держмайна і іншими посадовими особами органів державної влади:

• Використали службові повноваження для розподілу ключових посад у ПАТ "Центренерго", щоб розкрадати гроші товариства, контрольний пакет акцій якого належить державі.
• За попередньою змовою з постачальниками вугілля ТОВ "Укрвуглетрейдінг", ТОВ "Шахтарськтранс" та іншими закуповували вугілля за завищеною ціною, використовуючи фіктивні підприємства.

Як стверджує заявник, спільні дії зазначеної групи осіб координували народний депутат України Кононенком І.В. і колишній президент України,
– написали у САП.

Згідно із заявою Крючкова, понад 6 мільярдів гривень зловмисники незаконно вивели з ПАТ "Центренерго" протягом 2016-2018 років.

Хто такий Дмитро Крючков, у яких розкраданнях його підозрюють та про перипетії його екстрадиції з Німеччини – читайте у матеріалах 24 каналу:

• Інтерпол передав Крючкова НАБУ: чому саме перед другим туром виборів і до чого тут Порошенко
Екс-нардепа Крючкова екстрадували в Україну: хто він такий і у яких розкраданнях його підозрюють
Крючкову обрали запобіжний захід: деталі рішення суду
Екс-нардеп Крючков вийшов з-під варти під заставу
Ніякої екстрадиції не було: Крючков отримав закордонний паспорт та повернувся до Німеччини