Інтерв'ю показували в прямому ефірі телеканалу НТВ. Інтерв'ю канал назвав "Надія Савченко: вбивця, яку спочатку зробили героєм України, а потім ворогом народу".

До слова "Збиті льотчики": куди зникли народні герої Майдану

На російському каналі цей інтерв'ю назвали "в подарунок Володимиру Зеленському до річниці його президентства".

Про що мовилось в сюжеті пропагандистів із Савченко

  • Слід зауважити, що це не було класичне інтерв'ю, а типовий пропагандистський сюжет, яким славиться російська пропаганда. В ньому взяли участь проросійськи налаштовані українські політики та журналісти.
  • Савченко ж говорила українською мовою. Розпочала вона з низки компліментів в бік нардепа-втікача Онищенка. Савченко назвала його успішною людиною та спортсменом. Вона додала, що прочитала його книжку про Петра Порошенка як "в запої".
  • Варто відзначити, що сам Онищенко постійно з'являвся у вставках пропагандистського сюжету, в якому росіяни висміювали Україну.
  • Окрім того ще однією дійовою особою в сюжеті кремлівського каналу став нардеп від ОПЗЖ Нестор Шуфрич. Він розповів, як колишня влада буцімто шантажувала Онищенка, який нібито "відгрузив" Порошенку 40 мільйонів доларів. Таке начебто Шуфричу розповів сам Онищенко.
  • Ще однією кумедною історією, на якій постійно наголошували кремлівські пропагандисти стало те, що Савченко, на їхню думку, мала стати конкуренткою Порошенка на президентських виборах 2019 року. Саме тому, мовляв, її намагалися усунути з політики засадивши у в'язницю.
  • Савченко та Шуфрич постійно бідкалися про те, що Онищенко попри "страх за своє життя", повинен розповісти всю правду про корупцію в Україні.
  • Після цього до пропагандистів приєдналась головна редакторка видання "Страна" Світлана Крюкова. Вона сказала, що олігарх Коломойський нібито має якісь скандальні записи з нинішнім президентом Зеленським. Звідси російські "журналісти" зробили висновок, що "український президент перебуває на гачку".

Хто такий Онищенко і в чому його звинувачують? Політика звинувачують в організації схеми щодо перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами з 2013 по 2016 рік. Через це державі було завдано збитків на суму в майже 3 мільярди гривень.

У 2016 році парламент позбавив тодішнього нардепа Онищенка депутатського імунітету і дав згоду на арешт. Але на той час той уже перебував за межами України. Від правосуддя він переховувався, за різними даними, – у Великобританії, Австрії, Італії, Іспанії.

3 грудня Онищенка затримали в німецькому місті Ольденбург, а згодом і арештували. У травні прокурор САП у залі Антикорупційного суду зачитав заочний обвинувальний акт колишньому депутату Олександру Онищенку.

Надія Савченко та проросійські пропагандисти

  • Варто відзначити, що Надія Савченко не вперше з'являється на каналах проросійських пропагандистів. Та до цього це були телеканали в Україні. Однак виступала вона там не в ролі гостя, а як ведуча. Так було у 2017 році на каналі Євгена Мураєва NewsOne, де цю програму також вели Ігор Гужва, Вадим Рабинович, помічник Колесніченка Бортник, колишня "регіоналка" Ганна Герман.
  • Наприкінці 2019 року телеканал ZIK, який на той час перейшов під контроль соратнику лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука Тарасу Козаку, анонсував нову програму з Надією Савченко. Хоча сама Савченко заявляла, що є лише коментатором у цій програмі, а не ведучою.
  • У 2019 році Надія Савченко на позачергових виборах в Раду балотувалася в найменшому прифронтовому окрузі №51 в Донецькій області та набрала всього вісім голосів (1,20%). Відтак не змогла переобратися в парламент.
  • До цього вона з 2014 до 2019 року була народною депутаткою. До ВРУ Савченко пройшла завдяки тому, що була першим номером виборчого списку "Батьківщини".
  • У 2019 році її звинуватили у підготовці теракту та поваленні конституційного ладу України. Серед планів, за даними слідства, були підриви будівлі Верховної Ради та обстріл прилеглих будівель у центрі Києва. Справа поки нічим не закінчилася.