29 січня у Києві відбулася зустріч-нарада представників провідних українських online-ЗМІ та розробників мобільних аплікацій. У ході зустрічі обговорювалися подробиці подальшої взаємодії ЗМІ та розробників додатків, що враховуватиме дотримання комерційних інтересів виробників контенту.

З боку online-ЗМІ на зустрічі були присутні представники 24 каналу (24tv.ua), ІА "ЛІГАБізнесІнформ", Української Правди, UMH group, Gordonua.com, Подробности.UA, Обозреватель.UA та інші, з боку розробників аплікацій – представники iCenter Ukraine ("Новини країни") і Anews.

За підсумками зустрічі представники ЗМІ прийняли рішення про впровадження в правила передруку новин online-ЗМІ примітки, що стосується виключно мобільних аплікацій. Відповідно до даної примітки, право на публікацію в додатку новин, статей, інтерв'ю та інших матеріалів ЗМІ з ознаками авторського контенту, розробники зможуть отримати тільки з письмового дозволу редакції ЗМІ. З 4 лютого цей додатковий пункт включено в правила використання матеріалів усіх online-ЗМІ – учасників ініціативи.

"Це – перша спроба українських ЗМІ домогтися дотримання правил цитування новин. Дана тема складна з точки зору нормативного регулювання, тому що змушує проводити грань між безпосередньо повідомленням про подію і авторським аналітичним матеріалом. Схожі процеси з різним ступенем конфліктності проходили і в Європі, і в США. Той факт, що у нас цей процес почався з діалогу зацікавлених сторін, дає підстави очікувати, що дотримання правил цитування увійде в ділову практику минаючи суди, кримінальні процеси і масові виключення додатків з майданчиків розповсюдження", – прокоментував нововведення Артем Афян, керуючий партнер Адвокатського об'єднання "Юскутум", також присутній на зустрічі.