Журналіст підписався про нерозголошення того, що відбувалося під час допиту, розповів сам Голованов в ефірі NewsOne.

Цікаво: Під будівлею СБУ активісти вимагають негайних дій проти каналу "112-Україна"

Деталі, на жаль, не можу вам розповісти. Однак я відчуваю, що це не останній мій візит до СБУ. Найімовірніше, мене викликатимуть сюди і надалі,
– розповів ведучий.

Він переконаний, що всі ці події є "тиском на свободу слова", а ситуація максимально використовується політичними гравцями.

"Вся ця ситуація максимально використовується політичними партіями для того, щоб виграти кілька додаткових балів перед виборами. Тому ця істерія продовжуватиметься. Сподіваюсь, це все залишиться в межах правового поля", – сказав Голованов.

Заява Василя Голованова після допиту: дивіться відео

У прес-центрі СБУ повідомили, що допитали журналіста саме за дорученням Генеральної прокуратури.

Що відомо про скандальний телеміст між NewsOne і "Росією 24"?Український телеканал NewsOne і російський державний "Росія 24" мали намір провести спільний телеміст під назвою "Надо поговорить". Він мав відбутись у п'ятницю, 12 липня. Анонс проекту відбувся у ефірі останнього, а зробив його відомий пропагандист Кремля Дмитро Кисельов. Ведучими телемосту мали стати Марія Сіттель і Андрій Малахов (з боку Росії) та Василь Голованов і Олена Кирик (з боку України).

Така ініціатива обурила українців. Її різко розкритикував і офіційний Київ. Своє невдоволення, зокрема, висловили РНБО, Нацрада з питань телебачення та радіомовлення, президент Володимир Зеленський, депутати Верховної Ради та деякі українські політики.

Генпрокуратура України навіть відкрила кримінальне провадження про замах на скоєння державної зради, а Рада національної безпеки та оборони провела нараду щодо інформаційної безпеки, під час якої було ухвалено таємні рішення.

Згодом на NewsOne все ж вирішили скасувати телеміст "Надо поговорить" з російським прокремлівським телеканалом "Росія 24". Тут це пояснили інформаційною кампанією проти своїх журналістів, загрозою нападу на канал і використанням його імені в передвиборній кампанії низки українських партій.