Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на СБУ.

Читайте також: "Проти нас всі сили пекла": намісник Києво-Печерської лаври у Москві заявив про вірність РПЦ

"СБУ проводить обшуки за місцем проживання предстоятеля Києво-Печерської лаври митрополита Павла за статтею про порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності або ставлення до релігії. Справа фактова", – повідомили в СБУ.

До слова, за ініціативи Міністерства культури розпочалася перевірка наявних церковних коштовностей і святинь, які було передано Києво-Печерській лаврі з 1988 року, коли монастир після закриття радянською владою відкрили знову.

Зазначимо, що проросійські ЗМІ в Україні рясніють заголовками, що після надання Україні Томосу про автокефалію парафіян Московського патріархату поб'ють, а Києво-Печерську лавру відберуть. Проте релігієзнавці кажуть, що лавру ніхто не збирається відбирати у вірян. Попри те, що монастирський комплекс належить державі, громада вирішуватиме, яка церква буде там.

Що відомо про предстоятеля Києво-Печерської лаври митрополита Павла? Спершу священнослужитель став скандальновідомим через свою любов до дорогих автомобілів і небажання дотримуватися правил дорожнього руху, через що митрополита прозвали в народі "Паша-Мерседес".

Окрім того, у вересні предстоятель Києво-Печерської лаври оприлюднив скандальне відео з погрозами з нагоди отримання Україною Томосу про автокефалію. На записі, який згодом було видалено з мережі, митрополит Павло пообіцяв прокляття "до сьомого коліна" тим, хто спробує забрати національне надбання українців – лавру – в РПЦ і передати її новій Помісній церкві. Священнослужителя після цього прозвали антиукраїнським пропагандистом і противником незалежності українського православ'я від країни-агресора, за що митрополит і потрапив до списку сайту "Миротворець".