Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Українські спецслужбовці задокументували, що у розпал боїв керівник "вагнерівців" – громадянин Росі, колишній офіцер спецназу Головного управління Генштабу ЗС РФ Дмитро Уткін (особистий номер М-0209) – надав команду своєму підлеглому – громадянину РФ Сергію Ковальову (особистий номер М-0274) – терміново евакуювати знищені силами АТО під Дебальцевим сучасні зразки російської бойової техніки – броньовані розвідувально-дозорні машини КамАЗ-43269 "Дозор".

Читайте також: Найближчими днями в Донецьк прибуде сотня "вагнерівців", – СБУ

Ця техніка перебуває на озброєнні виключно у збройних силах РФ, тому сама можливість її захоплення українськими військами викликає паніку в Уткіна-"Вагнера" та турбує більше, ніж доля залишених напризволяще поранених і вбитих російських найманців ПВК,
– зазначили в СБУ.

Оперативники СБУ також встановили, що "Дозори" терміново вивозилися взводом технічного забезпеченнями "Вагнера", який очолював громадянин Росії, колишній військовослужбовець 10 ОБрСпП ГУ ГШ ЗС РФ Олексій Бородій (особистий номер М-1009).

Також відомо, що пфд час боїв під Дебальцевим Бородій був поранений та евакуйований на територію Росії. Зазначається, що 19 червня 2014 року Бородій був засуджений судовою колегією з кримінальних справ Північно-Кавказького окружного військового суду за шахрайство. Так, його засудили до 4 років позбавлення волі зі штрафом у розмірі 200 тисяч рублів. Проте замість відбування покарання російські спецслужби скерували Бородія на Донбас як найманця "Вагнера".

Дивіться відео, на якому записані переговори представників "Вагнера" при штурмі Дебальцевого:

Що таке приватна військова компанія "Вагнер"? Це російська нелегальна приватна військова структура, яка брала участь у бойових діях на Донбасі на стороні бойовиків та в Сирії на стороні Росії. Бійці компанії неодноразово нагороджувались державними нагородами за особистими неопублікованими наказами президента Росії.