Обшуки провели 1 квітня на підставі судової ухвали. Справу розслідує Головне слідче управління, повідомляє пресслужба СБУ.

Раніше Прокуратура відкрила справу через приховання клінікою Eurolab випадків зараження коронавірусом

З приміщень лабораторії вилучили необхідні для слідства документи та інформацію.

Сам власник клініки назвав це "спробою прив'язати його до того, що нібито київська лабораторія не повідомила про три випадки захворювання, і таким чином посприяла розвитку епідемії". Про це Пальчевський заявив в ефірі одного з телеканалів.

Офіційна причина – стаття 113, здається, диверсія проти держави,
– зазначив Пальчевський.

24 березня прокуратура порушила кримінальну справу через ймовірне приховування клінікою Eurolab декількох випадків коронавірусу. Однак, справу порушили за статтею 325, частина 1 Кримінального кодексу – "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням", а не 113 про яку говорить Пальчевський.

Приховування результатів аналізів: коротко

  • Щонайменше четверо пацієнтів отримали позитивний результат на COVID-19 у приватній клініці Eurolab після гірськолижного курорту Куршевель.
  • Клініка, дізнавшись позитивний діагноз, не повідомила про це офіційні органи України.
  • Eurolab відправив тести на перевірку не в центральну державну лабораторію Києва, а в Німеччину. Однак німецькі представники повідомили про результат державні органи України.
  • За інформацією МОЗ, кілька людей, які прилетіли з цього курорту після 8 березня заразилися коронавірусом. Серед них був і Сергій Шахов, депутат з групи "Довіра".
  • Представникам МОЗ довелося перевіряти десятки людей, з якими ці особи могли контактувати впродовж чотирьох днів, поки не стало офіційно відомо про позитивний результат тесту.

Відповідальність карантин
Відповідальність за порушення карантину / Інфографіка 24 каналу