Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Повідомляється, що правоохоронці викрили розгалужену мережу продажу GPS-трекерів з вбудованими надчутливими мікрофонами.

За даними СБУ, пристрої були виготовлені російським підприємством, що тісно співпрацює з ФСБ, на замовлення української структури – одного з провідних учасників вітчизняного ринку з продажу GPS-трекерів. При цьому росіяни за допомогою конструктивних особливостей та спеціального програмного забезпечення мали можливість активувати мікрофони трекерів та негласно прослуховувати розмови.

Приховуючи від клієнтів додаткові можливості пристроїв з негласного прослуховування, представники українського підприємства продавали їх на території України через розгалужену мережу магазинів з реалізації портативної електроніки,
– повідомили у прес-службі.

Читайте також: Звільнений з полону полковник Без’язиков виконував завдання російських спецслужб, – СБУ

Під час обшуків у Дніпрі та Одесі співробітники СБУ вилучили велику кількість GPS-трекерів з вмонтованими мікрофонами, приладів блокування радіосигналів (глушилки), готівку, отриману від реалізації СТЗ, документальні матеріали та комп’ютерну техніку з даними щодо замовлення та реалізації пристроїв.

Також правоохоронці затримали директора української фірми, який організував незаконну оборудку. Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України.