Новий секретар РНБО в інтерв'ю "LB" заявив що наразі немає необхідності для введенння візового режиму з країною-агресором Росією.

Читайте також: Зустріч Зеленського з Путіним: у РНБО озвучили прогноз

Я не бачу зараз такої необхідності. Що це дасть? Якщо буде політичне рішення – будемо його аналізувати, що дасть практичне його застосування,
– сказав Данилюк.

Водночас чиновник наголосив, що Україна має продовжувати запроваджувати санкції проти Росії та переглянути списків тих, проти кого вони були введені.

"Якщо ми хочемо, щоб Європа і США продовжували свої санкції, ми зобов’язані робити це самі. Тим більше, що у нас є розбіжності в прізвищах, як, наприклад, по Ротенбергу. Проти одного з найближчих людей Путіна, який будував Кримський міст, ввели санкції всі, крім нас. Ми вдали, що букву "р" не виговорюємо", – додав секретар РНБО.

Хто пропонував запровадити візовий режим з РФ?З 1 січня 2018 року Україна ввела біометричний контроль для іноземців. Зокрема, відбитки пальців під час в'їзду на територію нашої держави повинні здавати громадяни 71 країни, зокрема й Росії.

Згодом глава МЗС України Павло Клімкін заговорив про можливість введення біометричних віз для громадян Росії у майбутньому. Проте це серйозне питання і втілити його буде не так вже й просто. Водночас, дипломат додав, що візовий режив обов'язково має бути лише біометричним, бо звичайним не матиме жодної ефективності.