Про це повідомив український журналіст Роман Цимбалюк на своїй сторінці у Фейсбук. Він разом із російською активісткою Вікторією Івлєвою принесли до СІЗО передачі, адресовані політв’язням. Там у них прийняли продукти для 32 бранців Кремля.

Важливо: У РФ заявили про важливий етап в обміні полоненими

Так, окрім українських моряків, у "Лефортово" утримують:

  1. Романа Сущенка
  2. Володимира Балуха
  3. Олександра Кольченка
  4. Миколу Карпюка
  5. Станіслава Клиха
  6. Павла Гриба
  7. Артура Панова
  8. Олексія Сизоновича

Журналіст наголосив: Олега Сенцова серед в’язнів "Лефортово" нема.

Що відомо про цих українських політв’язнів – читайте тут.

Придбали цигарки (кому треба), шоколад, горіхи. Цивільним в останній момент докупили ковбасу та сир. Ще російський пекар Дмитро приніс хліб, який зробив своїми руками. Всім дякуємо,
– написав Цимбалюк.

Важливо! Вже невдовзі може відбутися обмін бранцями між Україною і Росією. Український адвокат кількох громадян Росії Валентин Рибін стверджує, що обмін відбудеться вже 3 вересня. Проте офіційно досі невідомо, коли саме відбудеться обмін.

За попередньою інформацією, 28 українців, які мають повернутися додому, – це полонені моряки, Олег Сенцов, Павло Гриб, Микола Карпюк і Володимир Балух.

У якому форматі може відбутися обмін полоненими?Раніше ЗМІ повідомляли про те, що Україна та Росія проведуть обмін у форматі "33 на 33". Так, найімовірнішим вважають звільнення 24-ох українських моряків, а також низки незаконно обвинувачених українців.
Напередодні українського режисера та бранця Кремля Олега Сенцова вивезли з колонії №8 російського міста Лабитнангі. Російські ЗМІ повідомляють, що він досі перебуває у Бутирському ізоляторі – найбільшій в'язниці Москви. Втім, офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.