Тихановського ще вранці вивезли з СІЗО у Жодіно

Про те, що Тихановський таки розмовляв з Лукашенком в ізоляторі, повідомив адвокат опозиціонера Віктор Мацкевич, інформує портал TUT.by.

Детально Лукашенко 4 години розмовляв з опозиціонерами в СІЗО: відео

Тихановський розповів, що його ще вранці вивезли з СІЗО у Жодіно і привезли до ізолятора КДБ. Супроводжували опозиційного блогера люди в масках. Привели Тихановського до зали, де на столі вже стояли таблички з іменами опозиціонерів.

Увійшов Лукашенко і почав тиснути всім руки. Сергій уникає рукостискань, побоюється коронавірусу. Він не хотів також, щоб його знімали на камеру для ТБ. Потім протягом п'яти годин була бесіда з Лукашенком, де в основному говорив він сам. Тихановський все ж намагався довести свою позицію,
– зазначив Мацкевич.

Опозиціонер намагався розпитати Лукашенка про переслідування

Тихановський намагався перебити монолог Лукашенка і розпитати про причини переслідування його дружини та з'ясувати, чому на зустріч і СІЗО не привезли ув'язнену Марію Колесникову. Начебто Лукашенко дав зрозуміти чоловіку опозиційної лідерки, що на волі він опиниться нескоро.

Як пояснив мій підзахисний, при розмові про конституційну реформу він, Тихановський, сказав, що він і ті з присутніх, хто зацікавлений, готові і могли б висловити свої пропозиції, але не в наручниках, перебуваючи у в'язниці, а з доброї волі,
– зазначив Мацкевич.

Саме під час розмови з Лукашенком Тихановський наголосив, що вже довго не спілкувався з дружиною. Після цього йому й дозволили здійснити перший за кілька місяців телефонний дзвінок.

До теми Ми тебе любимо: Сергій та Світлана Тихановські вперше за 4 місяці поговорили – відео

Після зустрічі з Лукашенком відпустили двох опозиціонерів

Зазначимо, що після зустрічі з чинним самопроголошеним головою держави на волю вийшли два опозиціонери – координатор опозиційного штабу Віктора Бабарика бізнесмен Юрій Воскресенський і директор IT-компанії PandaDoc Дмитро Рабцевіч. Їм змінили запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт.

Що відомо про Сергія Тихановського?

Сергій Тихановський – відомий білоруський опозиційний блогер. Планував брати участь у виборах президента країни. Проте наприкінці травня чоловіка затримали за порушення громадського порядку. У вересні арешт Тихановському знову продовжили – на два місяці.