Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду залишив без розгляду позов Сергія Семочка до Президента України. Про це повідомляє пресслужба Верховного Суду на своїй сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо Порошенкові загрожує арешт: суть підозри за призначення Семочка

Семочко звертався до суду, просив визнати указ президента протиправним, а відтак поновити його на посаді. Указ 12 квітня видав тодішній Президент України Петро Порошенко.

Третьою стороною, яка не заявляла самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача була Служба зовнішньої розвідки України.

Підозра Порошенку через Семочка

Петрові Порошенку 10 червня вручили підозру у справі щодо призначення на посаду заступника глави Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. В Офісі генпрокурора кажуть, що Порошенко нібито схилив голову Служби зовнішньої розвідки до перевищення влади та службових повноважень.

В Офісі генпрокурора уточнили, що за даними слідства, Порошенко підозрюється у тому, що в 2018 році на посаді президента він "шляхом видання явно злочинного наказу схилив військову службову особу – голову Служби зовнішньої розвідки України до перевищення ним влади та службових повноважень".

Що відомо про Семочка і Порошенка

  • У жовтні 2018 року журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" опублікували розслідування. Вони встановили, що Сергій Семочко володіє статками, які неможливо пояснити офіційними доходами.
  • При цьому найближча родина Семочка отримала громадянство Росії та веде бізнес в окупованому Криму.
  • Справа набула резонансу та осуду в ЗМІ і соцмережах.
  • Порошенко звільнив Семочка 12 квітня 2019 року. Передувала цьому зустріч Семочка з президентом.
  • 10 червня Офіс Генпрокуратури оголосив Порошенкові підозру щодо призначення Семочка.