24 канал повідомляв, що під час зустрічі з мером Москви Сергієм Собяніним президент Росії Володимир Путін заявив, що Севастополь ніколи не входив до складу України, навіть за часів СРСР, відтак завжди був "російським".

Читайте також: Путін звинуватив керівництво України у всіх бідах на Донбасі

Щоправда, як з’ясувалося, російський лідер укотре ганебно збрехав. Докази щодо цього, а саме фотокопії свого свідоцтва про народження, у LiveJournal оприлюднив російський журналіст, блогер і письменник Андрій Мальгін. Зауважимо, що він народився у Севастополі в 1958 році.

Товариш Путін днями заявив (і навіть двічі повторив), що під час передачі Криму Україні в 1954 році Севастополь передано не було: "Я сказав, що Севастополь юридично завжди був в складі Росії. Він був містом центрального підпорядкування... він не передавався зі складу РРФСР до складу України. Так що формально та юридично він завжди був у складі Росії". Спеціально для товариша Путіна. Я народився в Севастополі в 1958 році, і ось моє свідоцтво про народження,
– зауважив блогер.

Як видно з опублікованих зображень, документ було видано Українською РСР.

Путін, Крим, Севастополь, Росія, пропаганда, брехня
Севастополь навіть за часів СРСР входив до складу України

Путін, Крим, Севастополь, Росія, пропаганда, брехня
Блогер і журналіст викрив Путіна на брехні щодо "російського" Севастополя: фотодоказ

Нагадаємо, раніше Путін заявляв, що Кремль не відхоплював Крим, а той "увійшов до складу РФ", оскільки так воліли жителі півострова.