Пакет у картонний коробці – це називається bag in box.

Читайте також: Скільки алкоголю допустимо вживати перед прийомом ліків

Саме в такій тарі можна придбати алкоголь навіть у 5 разів дешевше, ніж у магазині. На перший погляд, усе дуже просто. Треба зайти на спеціальний сайт і купуєш алкоголь популярних марок, але тільки в картонних коробках.

Легенда цих магазинів, що ця продукція йде в такій тарі, не в склі, тому що вона з duty free з корабля, щоб не розбилася. А отримати такий напій можна через поштове відділення найбільшої приватної компанії з експрес-доставки,
– розповіла менеджер комітету Європейської бізнес асоціації Христина Лініченко.

Алкоголь передають в чорних упаковках без перепон та жодних запитань поштою. І не важливо, чи ви замовили один бокс, як ми, чи цілих десять. Фактично компанія з експрес-доставки сприяє розвитку торгівлі контрабандою, свідомо порушуючи закони.

Перевезення алкогольних напоїв на сьогоднішній день має супроводжуватися певною документацією. Якщо це пересилання без чеку – то це стовідсоткове порушення законодавства,
– додала менеджер комітету Європейської бізнес асоціації Христина Лініченко.

Такі онлайн-магазини держава не контролює.


Алкоголь в поліетелені

Голова дегустаційної комісії асоціації "Укрводка" Валентина Попова наголосила, згідно з документом про обіг спирту, заборонено розливати і продавати міцний алкоголь у пакетах. Адже споживання напоїв із такої тари може коштувати життя.

Агресивне середовище, як хімічний елемент, на своєму шляху роз'їдає все, в чому воно знаходиться, і потім людина споживає спирт з водою і з поліетиленом,
– заявила Попова.

Замість етилового спирту, нелегальний виробник може розлити метиловий. На око і запах їх не відрізниш, але від метилового можна осліпнути та навіть померти. На експертизу ж рідину з bag in box навіть не хочуть брати.

Але й скляна тара безпеки не гарантує. Адже сумнівну контрабанду розливають і в оригінальні пляшки. Їх після спожитого алкоголю винахідливі українці продають в інтернеті.