Відповідний законопроєкт №4439 Зеленський подав до Верховної ради. Про це повідомляє 24 канал.

Читайте також "Дайте ФОПам працювати": підприємці пікетували Верховну Раду

У пояснювальній записці до проєкту зазначається, що така необхідність виникла через запровадження карантину для боротьби з COVID-19 та уточнення окремих положень законів про впровадження РРО.

Що передбачає законопроєкт Зеленського

  • Відтермінувати з 1 квітня 2021 року до 1 січня 2022 року обов’язкове застосування РРО для фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп.
  • Скасувати механізм компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення порядку проведення розрахункових операцій частини суми штрафів.
  • Скасувати штрафи за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті РРО, та за відсутність попереднього програмування товарів в РРО.
  • Продовжити на рік (до 1 січня 2022 року) застосування понижених розмірів штрафів за порушення окремих вимог закону щодо використання програмних реєстраторів розрахункових операцій.
  • Запровадити поняття "дистанційні послуги" та передбачити незастосування під час надання дистанційних послуг, розрахунки за які здійснюються виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів.

Рада провалила голосування за законопроєкт щодо ФОПів

Народні депутати 17 листопада не проголосували за законопроєкт №4313-д про відтермінування касових апаратів для ФОП. Його не змогли ухвалити за основу. За відтермінування проголосували всього 17 парламентарів, проти – 228.

Цього ж дня під стінами парламенту знову зібралися ФОПи. Люди виступали проти введення касових апаратів.