На порядку денному законопроект "Про позбавлення Януковича статусу Президента" стояв третім. Ляшко, один з авторів, весь час смикав президію, нагадуючи про нього. Та спікер на голосування документ не ставив. Депутати пішли на перерву. Андрій Тетерук, один з ініціаторів закону, сумнівався у голосуванні.

Фракція Народний фронт буде голосувати лише тоді , коли ми отримаємо професійний висновок відповідного комітету,
— запевняє Тетерук.

Микола Томенко теж критикує документ. Переконаний: рішення більше політичне, ніж юридичне. Його однопартієць теж забракував законопроект. Каже, що так Янукович матиме ще більше підстав бавитися в легітимного.

Проте Ляшко, під іменем якого зареєстрований проект, у звичній для себе манері запевняє журналістів – документ проголосують.

Це ж Ляшко переповідає й депутатам вже з трибуни, презентуючи проект. Не шкодує компліментів і для екс-регіоналів. А його радикальні колеги детально пригадують, як натерпівся народ і вони особисто від Януковича.

Я місяць дома не ночував, бо знав що мене шукають озброєні тітушки, і саме головне – це ріки крові лише під час революції Гідності через цього виродка,
— згадує нардеп Андрій Лозовий.

Колеги із "Самопомочі" упевнені: статус-статусом, а за Януковича вже час братися серйозно.

Після того як ростовського біженця наділили усіма можливими епітетами - нардепи беруться до голосування. Результат - 281 - за. Проти лише Михайло Добкін. Навіть Вілкул віддав голос за позбавлення статусу свого колишнього патрона.

Проте, аби ухвалений законопроект набув юридичної ваги, його має підписати ще нинішній Президент Петро Порошенко. Тоді Янукович перестане бути його колегою, а українцям – легітимним президентом.