Мабуть, найбільше цікавості викликала заява українського президента про готовність підписати оборонну угоду з Саудівською Аравією. Очевидно, йдеться насамперед про військово-технічну співпрацю на основі прагматизму. Україна продовжує шукати шляхи постачання летальної зброї, а саудіти є найбільшими покупцями американської зброї в світі. І, в межах програми модернізації власної армії, можуть дещо цікаве продати нашій державі, пише Євген Магда на сайті Bereza Today.

Читайте також: На радість туристам: Україна домовилась про безвіз зі ще однією арабською країною

Спрощення візового режиму з Саудівською Аравією потішить насамперед українських мусульман, які зможуть простіше здійснювати хадж до Мекки та Медіни. Порошенко також висловив надію, що Саудівська Аравія приєднається до захисту кримських татар.

Вже традиційний вітчизняний інтерес у країнах Перської Затоки – експорт продукції АПК, проте цього разу йдеться про інвестиції у розвиток аграрних технологій в Україні. Не забули під час переговорів і про український ІТ-сектор, і авіабудування – перспективні галузі вітчизняної економіки. У країн Перської Затоки не бракує фінансових ресурсів, і нашій державі потрібно довести власну інвестиційну привабливість.

Мабуть, варто згадати, що король Саудівської Аравії Салман бін Абдулазіз Аль Сауд на початку жовтня побував у Москві. Це означає, що Ер-Ріяд почав інтенсифікувати власну зовнішньополітичну активність, і Україні варто спробувати цим скористатися.

Читайте також: Порошенко в ОАЕ зустрівся ще з Лукашенком: деталі перемовин