Поки немає точної інформації, скільки саме живої сили та яка техніка зайшла. Але українські військові на другій лінії оборони за підсумками засідання приведені у повну бойову готовність та готові до будь-якого сценарію.

Другий день увага ЗМІ та суспільства прикута до подій у Луганську. Нібито там двоє ватажків терористів Плотницький та Корнет воюють за владу у "маладой рєспублікє". З`явилась інформація, що надвечір з Донецька на підтримку Корнета прибула колона техніки та живої сили.

Читайте також: В очікуванні зими: чи готові на передовій до настання холодів

Також різні джерела повідомляли, що люди Корнета взяли штурмом приміщення так званої прокуратури "ЛНР", а сам Плотницький втік вночі до Росії. Проте вже сьогодні вранці ватажок луганських терористів цілий і неушкоджений провів засідання у Луганську, де звинуватив Корнета у державному перевороті.

Мені здається, ми недооцінили той склад і кількість злочинів, які здійснював колишній "міністр внутрішніх справ", тому що піти на таку авантюру, як спроба державного перевороту і захоплення влади, за цим ховається щось набагато більше, – сказав ватажок терористів "ЛНР" Ігор Плотницький.

Проте експерти впевнені, що нібито боротьба за владу в Луганську – це лише "окозамилювання". Адже всі рішення у терористичних утвореннях на Донбасі приймають у Кремлі.

Якщо Москва скаже, що не захоплюйте або вийдіть звідти, вони (терористи ЛДНР – 24) вийдуть за кілька хвилин. Поки існує Москва, жодні процеси, які там будуть відбуватися, Україні невигідні. Тому що всі ті процеси відбуваються з подачі Кремля,
– вважає журналіст Валентин Торба.

Теорії про те, що проти Плотницького нібито повстала так звана армія "ЛНР", – лише розмови. Та і є ще одна вагома причина, чому нинішнього ватажка терористів ніхто прибирати не буде.

"На те, що Плотницького саме зараз приберуть, мало шансів, тому що його підпис стоїть під мінськими домовленостями", – вказав журналіст.

Читайте також: Конфлікт у Луганську підірвав позиції Кремля, – політолог

Насправді, на думку багатьох експертів, під прикриттям розбірок терористів вчора до окупованих Луганська, Алчевська та Свердловська без розпізнавальних знаків зайшли російські війська на підсилення передових позицій терористів.

Була зафіксована колона військової техніки з особовим складом. Інформації про танки, які начебто заходили, не підтвердилась. І до цієї ситуації зараз прикута увага багатьох розвідувальних підрозділів,
– прокоментував речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.

І це одразу відчули на фронті наші військові. Зокрема, на Світлодарській дузі. Речник штабу АТО Василь Лабай повідомив, що ворог вів вогонь зі 152-мм артилерії по оборонцях Луганського.

У зв'язку з цим вчора пізно ввечері президент Порошенко скликав військовий кабінет РНБО.

"Верховний головнокомандувач наголосив, що у зв'язку із збільшенням російських військових, а також активізацією найманців, українські військові мають бути готовими до будь-якого розвитку подій", – сказав Лисенко.

Читайте також: Кремль хоче злиття "ЛНР" та "ДНР" і передачі їх Захарченку, – Тимчук

Зазначено, що Збройні Сили України у місцях відведення важкої техніки приведені у бойову готовність та готові, в разі загострення ситуації, висунутись на передові позиції.