Про це сайту "24" розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

За словами фахівця, нещодавно Плотницький виявив, що частина вугілля виводиться в "ДНР" повз нього. І обіцяв кадрові рішення. Зокрема, щодо Корнета.

Читайте також: Збулася мрія Януковича, – журналіст про "військовий переворот" у Луганську

"Плотницький був у Росії, де зустрічався з кураторами. Вочевидь, був прописаний сценарій одноосібної концентрації влади в його руках. Кремль турбують потоки вугілля через територію Росії і далі в Україну. 59% імпорту вугілля в Україну – з "Д/ЛНР". Корнет контролював частину цього потоку", – говорить Снєгирьов.

Тому Плотницький відсторонив так званого "міністра внутрішніх справ". Після чого Корнет провів "спецоперацію" із затримання української ДРГ. Вочевидь, вважає Снєгирьов, ця спецоперація показова і не має жодного відношення до українських спецслужб. Її мета – дискредитація найближчого оточення Плотницького – керівника адміністрації Ірини Тейцман та начальника "служби урядової безпеки МВС" "ЛНР" Євгена Сельверстова.

Корнет віддав наказ "Беркуту" блокувати будівлю так званої "МВС", а також спробував заблокувати "урядовий квартал". Зрозуміло, що Плотницький не забарився з відповіддю. Якби це була спроба арештувати самого Плотницького чи інших членів уряду, то події б розвивалися інакше,
– зауважує експерт.

Дмитро Снєгирьов наголошує, що більшість працівників служби урядової безпеки і Плотницького – це російські спецслужби. Зокрема, охорону Плотницького здійснює спецпідрозділ служби зовнішньої розвідки РФ "Заслон". Вони не дозволять негативного для ватажка "ЛНР" розвитку подій.

Корнет намагається зберегти свою посаду і життя. Але його могли і спровокувати. В Плотницького всі козирі для його ліквідації, адже Корнет – заколотник. Але в разі його ліквідації наступний – "міністр "МДБ" Пасічник,
– наголосив Дмитро Снєгирьов.

Нагадаємо, 21 листопада так званий "міністр внутрішніх справ" "ЛНР" Ігор Корнет, якого Плотницький усунув від посади, влаштував у Луганську "військовий переворот". Корнет заявив, що було припинено діяльність української диверсійно-розвідувальної групи та заарештовано осіб, які "працювали на Україну". Також він збирався заарештувати керівника адміністрації ватажка "ЛНР" Ірину Тейцман та начальника "служби урядової безпеки МВС" "ЛНР" Євгена Сельверстова.