Криками та лайкою зустрів поліцейських на власний виклик депутат з Тернополя Олександр Башта. За його словами, він не міг виїхати автомобілем, бо начебто інший водій неправильно припаркував своє авто. Поліцейські запевняють, що прибули за 8 хвилин. Але правопорушника вже не було. Їх чекав лише розгніваний чиновник.

Читайте також: Побиття судді Гольник у Полтаві: з’явилися відео з місця інциденту

"Причина кофлікту тільки одна – таксист, який стояв на місці парковки для інвалідів, а потім втік. Поліцейські прийшли пізно. Чомусь прийшли, а не приїхали. Відповідно я був вже трошечки знервований. Ну бо таксист себе по-хамськи вів", – сказав депутат Тернопільської обласної ради Олександр Башта.

Хоч депутат є інвалідом 1-ої групи і пересувається на візку, зміг зірвати рацію і жетон з одягу патрульного. Аби заспокоїти чоловіка і повернути рацію й жетон, поліцейські тримали його за руки. Як тільки відпустили, депутат ще раз вдарив поліцейського, а дівчину-патрульну схопив за волосся. Башта переконує, що лише оборонявся.

От там кажуть, що я її схопив. По-перше, вона була в шапці, я не хапав за волосся. Я схопив за шапку, потім це вже була самооборона,
– прокоментував депутат.

Тим часом у Нацполіції розповіли, що у патрульних черепно-мозкова трамва і струс головного мозку.

"Я буду наполягати, щоб судово-медичні експертизи були проведені швидко і могли б дати оцінку цієї події", – зазначив начальник Управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол.

Читайте також: Сутички на Майдані Незалежності у Києві: у поліції назвали кількість постраждалих

У поліції кажуть, що це не вперше. Лише за останні кілька років проти Олександра Башти було відкрито 6 кримінальних проваджень. Проте, так як він є інвалідом 1-ої групи, всі справи закривали на етапі досудових розслідувань. Цього ж разу обіцяють притягнути його до відповідальності. Вже відкрили кримінальне провадження за напад на поліцейських під час виконання службових обов'язків. За це депутат може потрапити за ґрати на 5 років.

Депутат Тернопільської обласної ради побив жінку-поліцейську