Раніше 24 канал повідомляв, що увечері 31 серпня у центрі окупованого Донецька біля ресторану "Сепар" пролунав вибух, внаслідок якого загинув лідер бойовиків так званої "ДНР" Олександр Захарченко.

Читайте також: Новим главою фейкової "ДНР" став Дмитро Трапезніков – екс-менеджер ФК "Шахтар"

Згодом з'явилася інформація, що разом з ним у той момент перебував і так званий "міністр фінансів" фейкової республіки Олександр Тимофеєв з позивним "Ташкент". ЗМІ спершу писали, що його було важко поранено, а потім повідомили, що він також відправився на той світ.

Як передають сепаратистські та пропагандистські медіа, вибух стався в результаті детонації потужного саморобного вибухового пристрою. Зокрема зазначається, що його було замасковано під освітлювальне обладнання всередині ресторану та дистанційно приведено у дію, пише ресурс "Новости Донбасса".

"Виконавцю, який "натиснув на кнопку" потрібно було перебувати поблизу. Можливо, він сидів на лавці, яких на бульварі вистачає. Бульвар імені Пушкіна у Донецьку в цей час буквально повністю набито людьми, зокрема дітьми", – повідомляється у Telegram-каналі Inside Donetsk.

За словами представників окупаційної адміністрації на Донеччині, вибуховий пристрій був досить потужним і у тротиловому еквівалентів мав 800 грамів.

Додамо, що в результаті вибуху у ресторані, як кажуть бойовики, поранень зазнали щонайменше 11 осіб.

Нагадаємо, у зв’язку із вибухом у центрі Донецька і подальшою загибеллю ватажка "ДНР" Захарченка бойовики оголосили надзвичайний стан.