Таку пропозицію підтримали на одній з нарад. Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, повідомляє БЕЛТА.

Читайте також Вагітній у Білорусі дали 25 діб арешту за участь в протесті

За його словами, представники деяких держав ввели санкції щодо Білорусі. Макей зазначив, що такі вчинки в країні не можуть залишити без уваги. Зокрема, у Білорусі вирішили знизити участь в ініціативі до експертного рівня.

Ми бачимо, що є спроби політизувати ряд інфраструктурних, міжрегіональних проєктів в рамках цієї ініціативи,
– заявив Макей.

Відповідно до цього рішення, в ініціативі "Східне партнерство" Білорусь представлятимуть не керівники міністерств, а їхні експерти.

За словами Макея, ініціатором такого розвитку подій була не білоруська сторона. Він також додав, що це лише відповідь на "негативні заяви й конкретні дії" західних партнерів Білорусі, які втручаються у внутрішні справи країни.

Що відомо про ініціативу "Східне партнерство"

  • Програму запустили у 2009 році. Її мета – наблизити до Євросоюзу 6 колишніх радянських республік – Вірменію, Азербайджан, Білорусь, Грузію, Молдову та Україну.
  • Ця ініціатива не означає членство країн у ЄС, але зближує країни з Європейським Союзом настільки, наскільки кожна з країн цього хоче.
  • Одним з основних завдань співпраці ЄС з країнами-партнерами є боротьба з корупцією.