Таку думку висловив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк у інтерв'ю "Апострофу".

"ВКонтакте" і "Однокласники" – це мережі, які повністю контролюються російськими спецслужбами. Я думаю, що я тут Америку не відкрив. Вигравати війну можна не тільки в окопах, а й в інформаційному просторі – і це не менш важливо", – каже Шкіряк.

Він додав, що у гібридній війні, яку Кремль веде проти України, чималу частку займає "інформаційний терор", який здійснюють російські спецслужби, зокрема, через відомі соцмережі – "ВКонтакте" і "Однокласники".

За нашими даними, на цей час існує і активно поширюється інформація з більш ніж 2,5 тисяч антиукраїнських груп. Це тільки груп. Безумовно, хтось скаже: "там же є і проукраїнські групи". Але їх частка значно менша,
– зазначив радник глави МВС.

Читайте також: Шкіряк запропонував заборонити в Україні російські ЗМІ

Зорян Шкіряк зазначив, що його дуже часто хтось намагається звинувачувати в тому, що заборона російських соцмереж в Україні – це удар по свободі слова. Але людям потрібно розуміти, що для України важливіше – держава та її захист від інформаційного терору або вільне спілкування.

"Я мовчу про деструктивність цих соцмереж: ми неодноразово чули про групи смерті і взагалі про відверто провокаційні дії в інформаційному просторі проти цілісності України. Враховуючи ці факти, я залишаюся прихильником закриття цих мереж", – підкреслив він.

Він додав, що вже частина депутатів готова підтримати його ініціативу.

Нагадаємо, Зорян Шкіряк ще у лютому 2017 року заговорив про заборону соцмереж "Вконтакте" і "Однокласників".