Під час досудового розслідування поліцейські встановили: підозрювана чиновниця уклала з переможцем публічних закупівель (ProZorro) заздалегідь збитковий тендер. Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Читайте також: Обшуки в Одеській облраді: ДБР розслідує розкрадання 660 мільйонів гривень

Певна комерційна структура під час здійснення тендеру запропонувала ціну лота з однаковими технічними характеристиками значно вищу за пропозиції інших учасників. Попри це договір уклали саме з цією комерційною структурою.

Таким чином, як пояснили у поліції, заступниця міського голови у процесі конкурсних торгів із закупівлі медичного обладнання порушила принцип економії використання бюджетних коштів. А це призвело до збитків бюджету на суму у понад 700 тисяч гривень.

Тепер чиновницю звинувачують у службовій недбалості. Стаття Кримінального кодексу України щодо такого правопорушення передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Звісно, у разі відповідного рішення суду та визнання винною, чиновниця може заплатити й штраф: від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів (від 4 тисяч 250 до 12 тисяч 750 гривень).

Інших деталей справи поліція не повідомила – поки триває слідство. Тим часом на сайті Житомирської міськради можна побачити інформацію, що у міського голови є чотири заступники, серед яких жінок – дві.