Локдаун в Україні може початися в січні: заява Шмигаля

Відповідну заяву прем'єр зробив під час години запитань до уряду в Раді. Про це повідомляє 24 канал.

Важливо Уряд не продовжив карантин вихідного дня: що далі

"Міністр охорони здоров'я заявив, що медична система витримує в грудні навантаження. Однак воно – надзвичайно високе та надзвичайно важко працювати медикам. Але ми можемо допустити, що протягом грудня не буде потреби посилювати карантинні заходи", – зазначив Шмигаль.

За його словами, такі прогнози МОЗ дають уряду змогу точніше прогнозувати дати можливих зимових канікул заради безпеки.

А отже, розглядаємо варіант, що додаткове посилення карантинних заходів відбудеться не раніше ніж на початку січня,
– наголосив прем'єр.

Він додав, що уряд продовжує аналізувати дані щодо кількості хворих, заповненості ліжок, забезпечення лікарень. Вітак, у Кабміні розраховують пройти грудень із чинними карантинними обмеженнями.

Посилення карантину в січні: що зараз відомо

Шмигаль наголосив, що точно не мовиться про закриття міського громадського транспорту. Принаймні наразі жоден із планів це не передбачає.

Також уряд не розглядає можливість закриття міжміського та міжнародного сполучення.

Повний перелік можливих обмежень Шмигаль пообіцяв оприлюднити на засіданні Кабінету Міністрів в середу, 9 грудня.

Запровадження локдауну в Україні: що відомо

  • Напередодні відбулася відповідна нарада за участю президента Зеленського, а також представників Кабміну та РНБО. Однак остаточне рішення за її підсумками не ухвалили.
  • У ЗМІ називають різні дати запровадження локдауну. Він може початися у період зимових свят в середині грудня та триватиме щонайменше до кінця року. Або вже локдаун введуть на початку 2021 року.
  • Водночас міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив, що локдаун в Україні введуть, якщо добова кількість заражених становитиме 30 тисяч людей.
  • Раніше в уряді сподівались уникнути повного локдауну. Тому у листопаді запроваджували карантин вихідного дня. У перші вихідні грудня жодні обмеження діяти не будуть.
  • Зараз також говорять, що локдауну, коли все буде закрито, не буде. Натомість діятимуть обмеження відповідно до ситуації в регіонах – так званий "інтелектуальний локдаун".
  • Оскільки в Україні скасували карантин вихідного дня, то тепер уся країна перебуває у помаранчевій карантинній зоні.