Відповідний проєкт постанови під №4228 на засіданні Верховної Ради 20 жовтня підтримали 308 нардепів. Про це повідомляє 24 канал.

Важливо Нардепів можуть почати штрафувати за відсутність масок у Верховній Раді

Чим займатиметься Національний штаб протидії біологічним загрозам

  1. Введенням в дію єдиної всеукраїнської багатоканальної телефонної лінії для всіх громадян, які мають симптоми або хворіють на COVID-19.
  2. Забезпеченням ефективної безоплатної діагностики і тестування на COVID-19. Мовиться про формування за регіональним розподілом необхідної кількості мобільних бригад для забору в пацієнтів біологічного матеріалу за місцем проживання.
  3. Відновленням на рівні місцевого самоврядування системи невідкладної медичної допомоги – медичних бригад мінімального складу, забезпечених спеціалізованими медичним автотранспортом, засобами індивідуального захисту, медичними виробами й протоколами лікування.
  4. Забезпеченням інфекційних лікарень та інфекційних відділень лікарень двомісячним запасом лікарських засобів та медичних виробів для лікування COVID-19.
  5. Наданням додаткової доплати у розмірі до 300% місячної зарплати на немедичних працівників бригад екстреної медичної допомоги та на всіх працівників закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу при COVID-19.

Актуально COVID-19 вирує у Верховній Раді: скільки парламентарів підхопили недугу

Крім цього, проєкт постанови має низку рекомендації щодо включення до проєкту державного бюджету на 2021 рік витрат на систему охорони здоров'я. Мовиться про 3,7 мільярда гривень, які планують витратити на модернізацію й оновлення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я.

Коронавірус в Україні: яка ситуація зараз

  • Від початку пандемії в Україні на COVID-19 захворіли понад 300 тисяч людей. Ледь не щодня МОЗ повідомляє про новий антирекорд добового приросту хворих.
  • Міністерство охорони здоров'я поділило всі регіони України на чотири зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону. У кожній зоні діють інші карантинні обмеження. 15 жовтня Кабмін обновив карантинні зони, зміни набули чинності 19 жовтня.
  • На жаль, до послаблення карантину не готова жодна область України. Натомість кількість регіонів, які перебувають у червоній зоні, зростає.