Сі Цзіньпін закликав армію Китаю не боятися смерті й готуватися до війни

28 листопада 2020, 05:50
Читать новость на русском

Лідер Китаю Сі Цзіньпін звернувся до військових керівників армії своєї країни. Він закликав "не боятися смерті" чи будь-яких негараздів і готуватися "до переможних воєн".

25 листопада Сі Цзіньпін зустрічався з воєначальниками армії Китаю. Він закликав військових "не боятися смерті й негараздів і зосередитися на підготовці до переможних воєн".

  • Про це розповіли у виданні Daily Mail, про це ж свідчать матеріали китайського державного інформаційного агентства "Сіньхуа".

Аналітика Ворожнеча та параноя: які складнощі чекають на США у відносинах з Китаєм

У середині жовтня, нагадаємо, від Цзіньпіна вже лунали схожі слова. Тоді лідер Китаю закликав солдатів "скерувати розум і енергію на підготовку до війни". Цзіньпін переконаний, що ключ до перемоги у війнах – це посилення підготовки.

Військовий вишкіл – регулярне і центральне завдання армії. Це основний спосіб підвищення бойової ефективності. Це – безпосередня підготовка до битв,
– сказав глава Китаю.

І наголосив, що військовий розвиток країни і її роль у світі вступили у "нову еру". Тож і армія Китаю зобов'язана стати силою світового масштабу і класу.

Усі ці заяви лідера Китаю звучать на тлі сплеску політичної напруги між Пекіном та іншими країнами, особливо США:

  • Головна проблема у тім, що США підтримують Тайвань (острів фактично незалежний, але формально – китайська провінція).
  • Вашингтон навіть схвалив дві угоди з продажу зброї й систем захисту на суму у 4,2 мільярда доларів (це буквально розлютило Пекін). МЗС Китаю пообіцяло помститися Штатам.

Варто знати Москва та Пекін фінансують численні фабрики ботів: як реагують у НАТО