Як усе починалося

Люди зібралися біля будівлі "Білого дому". В руках мітингуальники тримали розтяжки та плакати з написами: "Ні свавіллю", "Свободу Фургалу", "Європа введи санкції". Про це пише місцеве видання DVHAB.ru.

Актуально Буде суспільний вибух, – Зеленський про протести у Хабаровську та бажання Кремля повернути СРСР

За різними даними на площі зібралося від 500 до 1 тисячі людейлюдей, попри те, що на вулиці було прохолодно. Протестувальник поводилися доволі агресивно, через затримання, що сталися напередодні. Також одній жінці 9 жовтня стало погано.

Пртести у Хабаровську 10 жовтня (Фото DVHAB.ru)

Згодом мітингувальники ходою рушили центральними вулицями міста. І під час маршу ледь не спалахнув конфлікт. Люди побачили, як силовики в цивільному схопили 74-річну жінку. Однак, сутичка зрештою так і не виникла – все обмежилося штовханиною, образами та вигуками. Крім того, люди спробували зірвати маски з силовиків, а ті, зі свого боку, оточили їх кільцем.

Тим часом, біля "Білого дому" мітингувальники розгорнули намети: дехто казав, що навіть тут збирається ночувати. Також у бік співробітників поліції лунало: "Зрадники народу".

Силовий розгін

Опісля на площу підійшли силовики, деякі ОМОНівці вийшли з будівлі уряду Хабаровського краю. Водноча поряд стояли машини Росгвардіі з позначенням 15 регіону (республіка Північна Осетія – Аланія). Правоохоронці пригрозили людим застосувати силу, якщо ті не приберуть намети.

У підсумку почався силовий розгін. Людей саджали в машини та відвозили в невідомому напрямку.

  • Одна з протестувальниць упала на асфальт і не могла піднятися, щоправда жінка була притомною.
  • Також комусь із мітингувальників зламали ніс.
  • Ще одного чоловіка били кийками по голові, і той знепритомнів.

За деякий час ситуація дещо заспокоїлася. Спершу силовики намагалися відтіснити протестувальників із площі, але потім їм все ж дали місце.

За останніми даними, в результаті розгону затримали 40 людей, обійшлося без жертв. Однак, багато хто потрапив до лікарень.

Зверніть увагу У Хабаровську відбулася дивна акція протесту: до чого тут Бетховен – відео

Дивіться повне відео силового розгону в Хабаровську (Увага! 18+)

Протести в Хабаровську: коротко

  • Жителі Хабаровська протестують з 11 липня.
  • Вони – невдоволені затриманням губернатора Хабаровського краю Сергія Фургала. Останнього російське слідство звинувачує у низці злочинів, зокрема і в замовних убивствах.
  • Також люди не погоджуються з новим очільником регіону, який приїхав з Москви.
  • На мітингах часто лунають гасла про чинної російської влади та гсоподаря Кремля Володимира Путіна.