Про ситуацію з водосховищем поблизу адміністративного центру АР Крим розповідає паблік "Кримський бандерівець" у телеграмі.

До слова Окупанти брехнею випрошують подачу води у Крим: що вигадали ставленики Кремля

На опублікованих фото помітно, що водосховище поблизу Сімферополя вже встигло не лише обміліти, але й обрости рослинністю. Колись повноводне сховище стало звичайним полем.

Сімферопольське водосховище
Сімферопольське водосховище повністю пересохло (наш час) / Фото "Кримський бандерівець"

Сімферопольське водосховище
Сімферопольське водосховище до окупації / Фото "Кримський бандерівець"

Сімферопольське водосховище в Криму: карта

Звідки окупанти беруть воду для Сімферополя

Сімферополь – не лише адміністративний центр Криму, але й поряд з Севастополем одне з найбільших міст півострова, де до окупації Росією проживали майже 340 тисяч людей.

Для цього окупанти вирішили використовувати воду з Тайгінського водосховища, що поблизу міста Білогірська, розповідає "Крым.Реалии".

Для цього воду з водосховища регулярно викачують за допомогою труб, що подають її напряму в Сімферополь, або ж автомобілів, якими перевозять питну воду.

Через це сильно обміліло й саме Тайгінське водосховище. Тож воно може зникнути вслід за Сімферопольським. Схоже, це лише питання часу.

Тайгінське водосховище
Обміліле Тайгінське водосховище / Фото "Крим.Реалії"

Та
Труби, якими постачають воду в Сімферополь / Фото "Крим.Реалії"

Чому в Криму виникло екологічне лихо

  • Тут є дві причини. Перша всім відома – після анексії півострова Україна перекрила Північнокримський канал, через який у Крим надходила вода з Дніпра.
  • Друга, але не за важливістю, причина полягає в масовій мілітаризації півострова. Росія, окупувавши Крим, масово почала стягувати туди війська, на потреби яких потрібно багато води.
  • Експерти стверджують, що навіть за умов перекриття Північнокримського каналу на потреби цивільних води було б цілком достатньо.

Чи повинна Україна відновити постачання води в Крим?


Згідно з нормами міжнародного права, в умовах війни за гуманітарну ситуацію на окупованих територіях відповідає саме держава-окупант.

Тож коли українська влада відновить постачання води в Крим, то цим лише зробить анексію дешевшою для Росії. Та й постає моральне питання – чи повинна Україна поїти війська, що забрали в неї частину території?