Що сказав Ситник

Чиновники, які внесуть у декларації інформацію про свої доходи за 2020 рік, можуть уникнути відновідальності. Про це Ситник повідомив 13 листопада на онлайн-конференції, повідомляє 24 канал.

Читайте також Глава КСУ стверджує, що Ситника призначили директором НАБУ незаконно

Може виникнути така ситуація, що Рада не встигає і ухвалює закон (про відповідальність за брехню в деклараціях – 24 канал), приміром, 20 січня. Чиновники подадуть декларації на новий рік, умовно до 20 січня і фактично до цих декларацій за 2020 рік не можна буде застосовувати статтю,
– пояснив Ситник.

У випадку, якщо парламент не встигне до 31 грудня відновити статтю, то можливість імплементації закону з'явиться лише у квітні 2022 року.

За словами Ситника, рішення про скасування відповідальності за брехню у деклараціях – частина великого плану. Його почали реалізовувати ще в лютому 2019 року.

Тоді, мовляв, була ціла низка послідовних рішень: скасування відповідальності за незаконне збагачення, повноважень НАБУ щодо подання позовів про визнання угод нечинними, а також визнання незаконним призначення Ситника директором антикорупційного бюро.