Пацієнтів тримають у коридорах

У лікарнях ОРДЛО бракує всього – ліків, ліжкомісць та медиків. До боротьби з коронавірусом вже почали залучати студентів медичних університетів. Про це в ефірі "Громадського радіо" повідомив виконавчий директор моніторингової місії "Восток SOS" на Донбасі Костянтин Рєуцький.

До теми На Донбасі зберігається тиша, – штаб ООС

За його словами, лікарі не справляються з великою кількістю пацієнтів. Медичні заклади переповнені. Деякі з них повністю перейшли на лікування лише хворих на коронавірус.

Пацієнтів тримають в коридорах та інших не призначених для цього місцях. Не вистачає медиків, вони хворіють і помирають від COVID-19. Не вистачає ліків, навіть елементарних вітамінів, обладнання,
– розповів Рєуцький.

Він додав, що у тимчасово окупованому Луганську люди сумно жартують, що доведеться лікувати коронавірус подорожником.

Окупанти відмовляються від допомоги України

"Кабмін намагається допомогти українцям з ОРДЛО, але окупаційний уряд і відмовляється від цієї допомоги і не хоче дозволити людям виїжджати з території так званих республік, зокрема, щоб отримати допомогу українських медиків", – підкреслив Рєуцький.

Втім, він зауважив, що лікарні Луганщини з прифронтової території забезпечені кисневими концентраторами, але є певні проблеми із постачанням кисню.