Ця поїздка є важливою для співпраці з МВФ та іншими міжнародними кредиторами. Про це в ефірі в ефірі 24 каналу розповів заступник голови ради Національного банку України Василь Фурман.

До теми Говоритиме з керівництвом МВФ та Світового банку: глава НБУ поїхав до Вашингтона

Він наголосив, що Шевченко має заплановані зустрічі з керівництвом Міжнародного валютного фонду, Світового банку та Міжнародної фінансової корпорації.

Це наші кредитори. Тому цей візит є на часі. Ба більше, він є заздалегідь організованим та плановим,
– зазначив Фурман.

Що відомо про співпрацю України з МВФ?

Зауважимо, Україна цьогоріч мала отримати ще 2 транші від МВФ по 700 мільйонів доларів, а також 600 мільйонів євро допомоги від Євросоюзу і 350 мільйонів доларів від Світового банку.

Київ виконав уже 4 з 10 структурних маяків Меморандуму з Міжнародним валютним фондом. Тому міністр фінансів Сергій Марченко припустив, що Україна отримає транш наприкінці 2020 року.

Проте у МВФ є питання щодо конституційної і політичної кризи в Україні.

Чи вплине ситуація з КСУ на співпрацю з МВФ

Як зазначив Фурма, ця ситуація є непростою та впливає на багато спектрів міжнародної співпраці України. Якщо мовиться про антикорупційну реформу – вона і надалі має працювати.

"Ми маємо чітко донести до керівництва наших партнерів, що позиція вищого керівництва нашої держави є незмінною в питаннях боротьби з корупцією", – підсумував Фурман.

Скандальне рішення КСУ: що відомо