Про презентацію платформи у своєму фейбуці повідомив сам заступник секретаря РНБО Сергій Сивохо.

До слова Сивоху побили під час презентації платформи примирення: відео

Презентація Національної платформи примирення і єдності: дивіться відео

Відповідальна з комунікативні технології Марина Хацаюк наголосила, що більшість мешканців окупованих територій бачать себе частиною суверенної України.

Національна платформа зосереджена на діалозі. У нас є величезна кількість спільних тем і проблем. Щоб здійснити спільні кроки до миру, ми маємо знову навчитися говорити одне з одним,
– наголосила Хацаюк.

Сергій Сивохо зі свого боку наголосив, що усі пам'ятають олімпійські рекорди Донбасу і рекордний видобуток вугілля. Донбас, який усі любили і яким гордилися.

"Донбас дивував і медичними досягненнями, і будівництвом нових стадіонів. Саме такий Донбас ми хочемо повернути, а разом ми можемо це зробити", – заявив Сивохо.

Що відомо про платформу примирення?Платформу створено у межах виконання гуманітарного плану реінтеграції окупованих територій Донбасу. Така ініціатива повинна допомогти "людям по обидва боки конфлікту слухати і чути".

Презентація платформи мала відбутися ще 19 лютого, але перед цим проросійські бойовики напали на позиції українських захисників під Золотим, намагаючись прорвати оборону. Тоді презентацію вирішили перенести.