Проте Дмитро Разумков відмовився ставити на переголосування цей законопроєкт, пише УНІАН.

Зверніть увагу Соцопитування від ЦВК на Донбасі та ситуація з COVID-19: щоб обговорювали на засіданні уряду

Деталі скандалу

У Верховній Раді депутат зі "Слуги народу" Олександр Маріковський проголосував карткою депутатки з "Опозиційної платформи – За життя" Наталії Королевської за вихід з угоди про співробітництво з державами-учасницями СНД. На табло висвітилось, що один депутат з "ОПЗЖ" проголосував за вихід з угоди.


Олександр Маріковський та Наталія Королевська / Колаж 24 каналу

Після цього в залі здійнявся шум. На запитання голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, відколи депутат Олександр Маріковський "переїхав до фракції" ОПЗЖ?", той відповів, що це трапилось "випадково".

На викрики депутатів, щоб переголосувати таке рішення, Разумков відповів: "Ми нічого не переголосовували й не будемо переголосовувати". Проте він порадив Королевській написати заяву про те, що вона не голосувала за це питання. Крім того, він звернувся до народних депутатів з проханням, коли вони виходять із сесійної зали, забирати свої картки для голосування.

"Це інше питання, як це відбулося. Це відбулося дійсно випадково, тому що наші народні депутати дуже люблять переміщатися по залі, іноді приземлятися не там, де потрібно. І випадково людина не замінила картку одну на іншу", – зазначив Разумков.

Маріковський проголосував карткою Королевської: відео 24 каналу

Що ще сьогодні відбувалось в Раді?

  • Сьогодні, 4 вересня, відбулося засідання Верховної Ради.
  • Там відзвітував очільник МОЗ Максим Степанов щодо ситуації з COVID-19 в країні.
  • Окрім того, народні обранці планують включити до порядку денного окремий закон щодо соцопитувань у день виборів.