Проти такої ініціативи місцевої влади виступили жителі міста, яким не подобається ідея сусідства із проросійськи налаштованою церквою. Альтернативою церкві місцеві бачать молокозавод, пекарню або будь-який інший об’єкт, який дає робочі місця. Адже містечко майже знищене економічно.

Кілька років тому міські чиновники вже виділили церковникам чималий шмат землі. Його навіть освятили та поставили там символічний хрест. Але за чотири роки так нічого і не збудували. Мовляв, місця замало. Тож тепер церковники вимагають ділянку посеред житлових багатоповерхівок. Їхнім мешканцям це не подобається.

Через обурення вугледарців, тамтешній міський голова збирав громадські слухання. Але запросив на них здебільшого літніх людей. Їм розповіли, що будуватимуть українську православну церкву. Але кому вона буде підпорядкована при цьому згадати забули.

Коли противники будівництва намагалися пояснити, що нова церква належатиме Московському патріархату, їм вимикали мікрофон. Ще більше і церковників, і чиновників дратувало, коли їм нагадували, що промосковські попи відмовляються молитися за загиблих захисників України.

В кінці так званих слухань присутні навіть голосували. Більшість висловилась за нову церкву.

Читайте також: У Росії припустили, що РПЦ може проголосити священну війну Україні