Про це розповів засновник організації StateWatch Олександр Лємєнов у прямому ефірі 24 каналу.

Читайте також: Непристойні багатства заступника голови української розвідки: НАБУ розпочало розслідування

Як зазначив Олександр, працівники СБУ приховують свої статки і навіть родинні зв’язки. За його словами, в будь-якому випадку ці зв’язки варто відстежувати, і якщо це змогли зробити журналісти, то зможуть і співробітники правоохоронних органів. Але чомусь вони цього не роблять.

Взагалі, декларації СБУшників мають бути відкритими. Лише 5% співробітників Служби безпеки можуть приховати свої збереження, решта – ні. Я особисто переглядав декларації СБУшників, і в них видно, що вони володіють величезним майном: і будинками, і яхтами, і елітними авто,
– заявив Лємєнов.

Він запевнив, що щодо справи Семочко, потрібно спочатку дочекатися закінчення розслідування, а вже потім Президент України Петро Порошенко має ухвалити рішення про звільнення чи продовження роботи даної особи.

"Мало хто знає той цікавий факт, що, ймовірно, пан Семочко мав безпосередній стосунок до політики через справу стосовно видворення Саакашвілі. Наші політики не дурні, вони знають, хто із чиновників СБУ при статках, тому й співпрацюють з ними, очевидно, що їх таким чином легко контролювати", – повідомив експерт.

І додав: "не настільки важлимим є те майно, яким володіє родина працівника спецслужби Семочко, для мене ударом стало те, що його родичі мають російське громадянство. Сам цей факт вже є підставою, щоб його звільнили з посади".

Нагадаємо, що журналісти "Наші гроші" з’ясували, що Сергія Семочка і його родина володіє нерухомістю вартість якої перевищує 8 мільйонів доларів. Його сім'я часто використовують вертоліт для пересування і подорожей, а дружина і діти мають російське громадянство.