Про це глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський сказав під час візиту до Львова, повідомляє "Польське радіо".

За його словами, у Польщі помічають різного роду інциденти з боку українців, які ведуть себе не надто привітно. Окрім того, вже багато років Польща прагне з'ясувати питання історії та поточні польсько-українські контакти.

Читайте також: Заяви, схожі до останніх слів польського міністра, давно вже є образою для мільйонів українців

"Польща вже дуже давно запропонувала різні канали співробітництва, від форуму польсько-української співпраці, пропозиції президента Анджея Дуди з минулого року створити процес примирення на прикладі хоча б процесу Яд Вашем, який був реалізований в Ізраїлі. Чекаємо тільки відповіді, за бажанням співпраці української сторони", – сказав міністр.

Вітольд Ващиковський додав, що правило "Прощаємо і просимо вибачення", яке навело українське міністерство, "досить безтурботно копіює певний шлях, який колись польські єпископи запропонували німецькій стороні".

Це неправильна інтерпретація, і де ці зустрічі істориків? З нашого боку відкриття є повним,
– зазначив глава МЗС Польщі.

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що польська влада планує запустити процедуру, яка б унеможливила в'їзд до країни людям, що сповідують антипольські погляди.

В МЗС України відповіли на таку заяву і зазначили, що в країні немає антипольських настроїв, а більшість українців абсолютно позитивно ставляться до Польщі, незважаючи на історію.