Її чоловіка затримали "за доручення одного із замів Адміністрації Президента", про це Скороход сказала під час свого виступу у Верховній Раді.

Дізнайтеся: Хто така Анна Скороход, яка звинувачує владу в переслідуванні її чоловіка

Депутатка стверджує, що підставою для цього стали "її голосування в залі, відстоювання державної власності ГТС, а також червона кнопка проти відкриття ринку землі".

Сьогодні за мої політичні уподобання, мої політичні бачення і за те, що я не голосувала так, як мені вказувала фракція, за дорученням одного з замів голови Адміністрації Президента, одного з замів генерального прокурора Касько… мого чоловіка було затримано незаконно,
– заявила вона.

Скороход переконує, що "рішення про затримання незаконне, а підставою став запит Російської Федерації 2017 року". Вона також звернулась до президента із закликом дати доручення ДБР і правоохоронцям "припинити свавілля" і "тиск на неї та сім'ю".

Зазначимо, це не перша різка заява Скороход. Під час одного із пленарних засідань вона розплакалася через ігнорування її правок.

"Коли ми йшли з командою і відстоювали президента на виборах, ніхто не думав, що потім нас будуть ламати через коліно і діяти тими методами, які зараз робляться", – сказала Скороход.

На її виступ частина нардепів, зокрема від "Європейської солідарності" та "Батьківщини", відповіли оплесками і вигуками: "Ганьба".

Ми не знаємо, в чому справа, – Арахамія

Після виступу депутатки голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія закликав "називати речі своїми іменами"

Якщо ви зараз зайдете в гугл і цивільного чоловіка пані Скороход загуглите просто – ви все зрозумієте. Ми як політична партія до цього немає жодного стосунку. Ми зараз не знаємо, в чому справа,
– сказав він.

Водочас Арахамія зазначив, що Скороход "неодноразово зверталася до народних депутатів і пропонувала грошову матеріальну допомогу".

Заступник генерального прокурора Віталій Касько наразі не підтвердив, але і не спростував інформацію про затримання Олексія Алякіна, пише "Українська правда".

А тим часом: Дубінський роздає у Раді футболки з надписом "Мама любить швидкість"

Хто такий Олексій Алякін?

Колишній власник російського банку "Пушкіно", оголошений російською владою в розшук за підозрою в шахрайстві. Він перебував в Україні під екстрадаційним арештом, проте згодом його перевели під домашній арешт. При цьому суд зобов'язав Міграційну служби надати йому українське громадянство.

У серпні 2018 року його затримали в Одеській області, проте український суд відмовив російському МЗС в екстрадиції та зобов’язав повернути скасоване раніше українське громадянство.

Дивіться відео виступу Анни Скороход у Верховній Раді

Хто така Ганна Скороход? 29-річна Ганна Скороход пройшла до Верховної Ради по округу №93 (Миронівка Київської області). Раніше вона була менджеркою будівельного комбінату "Прогрес".

Її називають громадянською дружиною російського банкіра Олексія Алякіна, що втік в Україну.