Як пише видання, активна критика президента Петра Порошенка з боку громадськості є показником тих змін, які відбулися в країні, і яких нема в Росії, де "викриття корупції — прямий квиток у в'язницю або морг".

Після публікації документів офшорного оператора Mossack Fonseca та міжнародного скандалу, що слідував за цим, на український уряд можуть чекати кадрові перестановки, йдеться у матеріалі.

Згідно з опублікованими даними в рамках міжнародного журналістського розслідування, Петро Порошенко володіє офшорною компанією Prime Asset Partners Limited, яку він у серпні 2014 року зареєстрував на Британських Віргінських островах, щоб продати корпорації Roshen.

За словами адвокатів, рахунки компаній холдингу були потрібні українському президенту, щоб передати свій бізнес у довірче управління — так званий "сліпий траст".

Читайте також: Порошенку належить принаймні два офшори – The Guardian

The Wall Street Journal зазначає, що новина про причетність українського лідера до офшорних схем з'явилася в непростий для нього період. На Порошенка чинять тиск через неспроможність провести судові реформи і впоратися з корупцією, тому політична реакція була швидкою.

Автори матеріалу не відкидають, що скандал може призвести до кадрових перестановок в уряді.

3 квітня міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) опублікував масштабне розслідування про офшорні компанії, які використовували відомі люди для ухилення від сплати податків. Одним із фігурантів розслідування став президент України Петро Порошенко.

Стало відомо про офшорну компанію Президента Петра Порошенка, через яку він намагався реструктуризувати активи компанії Roshen.