За словами члена експертної комісії при Держкіно Сергія Стуканова, все це не лише через одного з головних героїв стрічки Федора Добронравова.

Цікаво! Чому суд скасував заборону транслювати серіал "Свати"

Хто такий Федір Добронравов?Радянський і російський актор театру та кіно. Народний артист Росії. Він публічно підтримував анексію Криму і гастролював півостровом. Відомий за роллю у фільмах та серіалах "Свати", "Мами", "Кадети", "Про що говорять чоловіки" тощо.

У фільмі також з'являється російська державна символіка, а серед героїв стрічки є працівники правоохоронних органів Росії. А це заборонено українським законодавством.

свати росія
Російська символіка у серіалі "Свати"

свати
Кадри з серіалу "Свати"

Стуканов пояснив, що це дає підстави Держкіно анулювати прокатне посвідчення серіалу навіть не звертаючись до експертної комісії.

Що відомо про скандал із серіалом "Свати"? У листопаді 2018 році СБУ заборонила в'їзд в Україну російському актору та зірці серіалу "Свати" Федору Добронравову. А все через гучні антиукраїнські публічні заяви артиста, в яких, зокрема, йшлося про підтримку анексії Криму.

Мінкультури внесло Добронравова у "чорний список" осіб, які створюють загрозу національній безпеці. А "Свати" офіційно заборонили транслювати в Україні.

10 січня 2019 року телеканал "1+1" подав до суду на Мінкульт. А вже у березні заборону на показ скасували, а російському актору дозволили в’'їзд в Україну.