Про це мовиться у реєстрі судових рішень. ОАСК визнав, що відсторонення Насірова від виконання посадових обов'язків у березні 2017 року і його звільнення 31 січня 2018 року, були незаконними.

Цікаво: Насіров дав 10 мільйонів для бізнес-проекту Парнаса, – WSJ

Апеляційний суд залишив без змін рішення ОАСК в частині скасування розпорядження уряду про звільнення Насірова. Постанова набирає чинності з дати прийняття і може бути оскаржена у Верховному Суді протягом 30 днів після складання повного судового рішення.


Рішення суду щодо поновлення Насірова

Відзначимо, що з моменту його звільнення ДФС встигли розділити на Податкову та Митну служби, але Фіскальна служба все ще існує.

У чому саме підозрювали Романа Насірова?Ексголову ДФС підозрювали в ухваленні низки незаконних рішень щодо розтермінування рентних платежів на суму у понад 2 мільярди гривень для компаній, підконтрольних нардепу-втікачу Олександру Онищенку. Сам Насіров запевняв, що таким чином "зміг детінізувати частину збору податків і заробити державі 170 мільярдів гривень".

Насірова звинувачують у тому, що рішення приймалися заднім числом і без узгодження з Міністерством фінансів. Крім того, слідство стверджує, що він збрехав "Укргазвидобуванню" і Державній службі геології та надр про відсутність у цих компаній податкового боргу. Цим він приховав факт невиконання ними умов договорів про спільну діяльність в частині сплати ренти, що могло б стати підставою для розірвання договорів.

Під час слідчих дій також було з'ясовано, що окрім українського паспорта у головного фіскала є і паспорт громадянина Великої Британії.