У НАБУ заявили, що Вовка оголосили у розшук через "систематичне ігнорування повісток від органу досудового розслідування". Про це мовиться на сайті НАБУ.

Зверніть увагу Невловимий і недоторканий: що відомо про скандального суддю Павла Вовка

22 жовтня Вовк та його адвокат не з'явилися на засідання до Вищого антикорупційного суду, на якому йому мали обрати запобіжний захід.

Через систематичне ігнорування повісток від органу досудового розслідування і слідчого судді, а також неявкою для участі у допиті та інших процесуальних дій, НАБУ розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом створення головою ОАСК злочинної організації з метою захоплення державної влади, – мовиться у повідомленні НАБУ.

Зауважимо, що НАБУ оголошує Вовка у розшук вже вдруге. Його та ще 6 суддів Окружного адмінсуду розшукували на початку вересня 2020-го. Вони були підозрюваними, що діяли у межах злочинної організації на чолі з Вовком.

Справа судді Окружного адмінсуду Павла Вовка: головне

  • НАБУ продемонструвало записи, на яких начебто зафіксовано наміри Вовка та інших суддів узурпувати судову владу в країні. 17 липня детективи НАБУ повідомили про підозру Вовку, його заступнику, п'яти суддям Окружного суду та керівнику ДСА Зіновію Холоднюку.
  • Підозру передали керівнику апарату Окружного адмінсуду і відправили рекомендованими листами поштою додому. Причина: судді дізналися про наміри слідства і фізично не перебували за місцем роботи та проживання.
  • НАБУ оголосило у розшук голову ОАСК, його заступника, трьох суддів і двох ексчленів ВККС. На робочих місцях вони з'явилися лише після оголошення у розшук. І тоді вже повідомлення про підозру вручили їм особисто.
  • 22 жовтня Вищий антикорупційний суд не зміг обрати запобіжні заходи суддям Окружного адміністративного суду, оскільки ті не прийшли на засідання.