Про кількість людей, яких притягнули до відповідальності за злочини проти Революції Гідності, ДБР повідомило у відповідь на інформаційний запит видання "РБК-Україна".

Цікаво ДБР відкрило провадження щодо держперевороту під час Майдану: що кажуть прокурори

Крім 34 людей, щодо яких вже були вироки суду протягом 2020 року, ще 82 підозрюваних у справах Майдану перебувають у розшуку правоохоронними органами України.

У Державному бюро розслідувань повідомили, що нині розслідують 80 справ, пов'язаних зі злочинами проти мирних протестів. З них 3 кримінальні провадження стосуються вбивств протестувальників.

Здебільшого нові кримінальні провадження стосуються не беркутівців, а прокурорів і слідчих, які безпідставно клопотали про арешти майданівців.

Що відомо про справи Майдану?


Вони стосуються переслідування й нападів на активістів – учасників Революції Гідності взимку 2013 – 2014 років. Майже тисяча томів цієї справи стосується силовиків, слідчих і представників режиму президента-втікача Віктора Януковича.

Загалом у цих справах є майже 2,5 тисячі людей, що постраждали під час Євромайдану. З них близько сотні загиблих, яких згодом назвали Небесною Сотнею.