Причинами збитків є менший попит та нижчі ціни на газ. Про це повідомляє пресслужба національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Читайте також "Нафтогаз" встановив ціну на газ для своїх клієнтів: яким буде тариф у грудні

Водночас компанія відзначає зменшення чистого боргу. У кінці 2019 року він становив 42,6 мільярда гривень, а на кінець третього кварталу 2020 року – 19,7 мільярда гривень.

Причиною боргів стали прострочені платежі

У "Нафтогазі" зазначили, що залишається простроченою частина платежів за поставки, здійснені до 31 липня 2020 року на умовах спеціальних зобов’язань. Це спричинило нарахування боргів у сумі 3,7 мільярда гривень.

У компанії додали, що рух грошей від операцій у третьому кварталі становить пів мільярда гривень. Торік цей показник був від’ємним – 12,6 мільярда гривень за третій квартал 2019 року (за виключенням припиненої діяльності).

За дев’ять місяців 2020 року рух коштів від операцій склав 16,1 мільярда гривень. Майже такий самий показник був у минулому році – 16,9 мільярда гривень,
– зазначили в компанії.

Скільки видобуто газу і звідки візьмуть гроші

За дев’ять місяців "Нафтогаз" задекларував 10,7 мільярда кубометрів видобутого та 12 мільярдів кубометрів реалізовано природного газу.

Компанія очікує до кінця року отримати з бюджету 32 мільярди гривень компенсації за виконання спеціальних обов’язків. Відповідний закон парламент ухвалив ще 17 листопада.